Nalewka tybetańska

Nalewka tybetańska
Nalewka tybetańska
Nalewki
Rodzaj Nalewki
Kuchnia Leki ziołowe
Mikstura jest lekiem przeciwmiażdżycowym. Pomaga usunąć konsekwencje postępującej miażdżycy, np. zawroty głowy, otępienie starcze, uczucie zimna w nogach itd. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Uodparnia organizm na przeziębienie, grypę i inne zimowe infekcje. Oczyszcza i regeneruje naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i miażdżycy oraz paraliżowi, zwalcza infekcje grzybiczne i bakteryjne, zabija patogenną florę układu pokarmowego, zatrzymuje rozrost komórek nowotworowych, oczyszcza organizm od toksyn, reguluje ciśnienie krwi – obniża wysokie, a podwyższa niskie, likwiduje szum w uszach, poprawia wzrok, wzmacnia układ odpornościowy i odmładza organizm.
Udostępnij na Facebooku

Składniki
  

  • 350 g obranego czosnku (najlepiej polskiego)
  • 200 ml czystego spirytusu spożywczego

Instrukcje
 

  • Przygotować naczynie, które można zamknąć (najlepiej słoik).
  • Czosnek obrać i rozgnieść i pozostawić na 5-10 minut (aby miał kontakt z powietrzem).
    Nalewka tybetańska
  • Następnie przełożyć do słoika i zalać spirytusem, szczelnie zamknąć. Odstawić do ciemnego miejsca (np. szafka) na 10 dni (co drugi dzień wstrząsnąć słoikiem).
  • Po 10 dniach nalewkę należy odcedzić, przelewając ją do innego słoika. Zamknąć i pozostawić w lodówce na kolejne 4 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.

Uwagi

Stosowanie:

I wersja:

1 dnia 2 x po 4 krople
2 dnia 2 x po 6 kropli
3 dnia 2 x po 10 kropli
4 dnia 2 x po 15 kropli
5 dnia 2 x po 20 kropli
6 dnia 2 x po 25 kropli
Następnie pić 2 x dziennie po 30 kropli, dopóki nalewka się nie skończy.
 

II wersja:

Nalewkę pić na noc przed snem 2 godziny po ostatnim posiłku.
1 dzień – 8 kropli
2 dzień – 12 kropli
3 dzień – 20 kropli
4 dzień – 30 kropli
5 dzień – 40 kropli
6 dzień – 50 kropli
Następnie pić po 50 kropli dziennie, dopóki nalewka się nie skończy.
Nalewkę stosować raz na rok.
 
UWAGA: Nalewkę można pić w czystej postaci lub zapijać 50 ml kwaśnego mlecznego produktu np.: kefiru, jogurtu lub maślanki. Aby zlikwidować zapach czosnku, po wypiciu nalewki należy zjeść trochę natki pietruszki lub plasterek cytryny.
Scroll to Top